blog | werkgroep caraïbische letteren

‘Mijn bruine huid laat zien dat ik twee culturen in mij verenig: ik ben een dubbelbloed’

Ondernemer en schrijver Etchica Voorn (55) veranderde 180 graden van standpunt over huidskleur.

door Marjon Bolwijn

Oude standpunt / ‘Of je huid wit, bruin of zwart is, maakt niet uit. Huidskleur zegt niks over wie je bent. De buitenkant doet er niet toe, je binnenkant telt, was de boodschap die ik van jongs af aan van mijn moeder meekreeg. Pas later zou ik gaan begrijpen waarom. Ze wilde ons empoweren als gekleurde kinderen in een overwegend witte samenleving. Ik ben kind van een Nederlandse moeder en een Surinaamse vader. Halfbloedjes noemde iedereen ons, behalve mijn moeder. Zij had het nooit over huidskleur.

Lees hier verder op de website van de Volkskrant, 6 oktober 2018.

on 07.10.2018 at 10:57
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter