blog | werkgroep caraïbische letteren

Merredith Bruce wint ‘Cliff Djamin Award’

2fa288654a18a17fca81e78e7a2147f8.jpg
Merredith Bruce wint de ‘Cliff Djamin Award’. Zij krijgt de prijs overhandigd door de Amerikaanse ambassadeur John Nay. (Foto: Raoul Lith)

Merredith Bruce, verslaggever bij het avondblad De West, heeft de ‘Cliff Djamin Award’ gewonnen. Er waren slechts drie inzendingen. De Amerikaanse ambassade die deze prijs ingesteld heeft, zal meer werk van maken volgend jaar opdat meer journalisten en studenten die journalistiek studeren, meedoen.

Bruce is verrast met de prijs. Naast de award kreeg zij ook SRD 1000. Bruce zegt dat zij naam wil maken in de journalistiek. Zij is pas vijf maanden in het vak en had niet verwacht dat zij de prijs in de wacht zou slepen. Twee broers van Bruce zitten in de journalistiek. Zij is door hen geïnspireerd om in het vak te gaan. “Ik houd ervan om iets wat gebeurd is zo goed mogelijk te schrijven”, zegt ze.

Persvrijheid
De inzending van Bruce gaat over ‘Persvrijheid als mediamacht en het effect hiervan op een samenleving’. Zij haalt aan dat de vrijheid van de pers noodzakelijk is voor een democratische maatschappij. “Wordt deze beknot door een of andere omstandigheid dan wordt die democratie geleidelijk aan ook beknot”, stelt Bruce.

De journalist benadrukt dat de media onmisbaar zijn voor het goed functioneren van de maatschappij en het kritisch volgen van ontwikkelingen. Zij is Cliff Djamin erkentelijk voor de rol die hij heeft vervuld in het waarborgen van de persvrijheid.

De opstelwedstrijd is gehouden in verband met de Dag van de Persvrijheid en ter nagedachtenis van journalist en voormalig personeelslid van de ambassade Selvijn ‘Cliff’ Djamin.

[uit Starnieuws, 2 mei 2012]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter