blog | werkgroep caraïbische letteren

Meredith Helstone hoofdredacteur de Ware Tijd af

Meredith Helstone is vanaf 9 juli officieel geen hoofdredacteur meer van de Ware Tijd. Al geruime tijd was er informatie dat ze het veld moest ruimen voor Iwan Brave, lid van de raad van commissarissen bij het bedrijf. Helstone heeft ontslag genomen en is nu met verlof.

 

Meredith Helstone

Meredith Helstone

 

De directie heeft het ontslag van Helstone officieel meegedeeld aan het bondsbestuur onder leiding van Robby Naarendorp. Eerder had de bond al gevraagd of Helstone zou vertrekken. Directeur Ben Halfhide van de Ware Tijd heeft toen cryptisch geantwoord: “Het kan vandaag, het kan morgen, het kan over twee jaar.” Naarendorp zegt aan Starnieuws dat hij de mededeling van Halfhide zwart op wit heeft gevraagd. “Eerst ontkent de directeur dat en nu deelt hij ons mondeling mede dat ze weg is.” De bondsman vertrouwt Halfhide niet en wil daarom alle mededelingen op schrift zien. Helstone is in 2009 aangesteld als hoofdredacteur en Juliën Peneux werd adjunct-hoofdredacteur. Een reden voor het ontslag van Helstone is niet gegeven.

 

Iwan Brave

Brave dictator

 

“We zullen zien wat het dictatoriaal beleid van Brave brengt en hoe ver dat gaat,” zegt Naarendorp. “Ik kan het niet anders betitelen.” Hij wijst erop dat de journalisten ontstemd zijn over de houding van de directeur en Brave. Sommige journalisten hebben al aangegeven dat ze het niet langer pikken en overwegen hun ontslag in te dienen. Binnen het krantenbedrijf blijft het broeien, de werkomstandigheden en secundaire voorzieningen laten veel te wensen over. Zo weigert de directie overuren te betalen. Naarendorp stelt dat deze zaken al jaren verkeerd lopen binnen de financiële administratie van het krantenbedrijf.

 

[van Starnieuws, 5 juli 2015]

1 comment to “Meredith Helstone hoofdredacteur de Ware Tijd af”

  • Ik ben geen fan van Iwan Brave, maar vind het ronduit schandalig om de man zo af te beelden als een demoon. Dit zouden ze toch ook niet met Wilders doen? Zo gaan Surinamers toch niet met elkaar om? Ik vrees met grote vreze voor DWT.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter