blog | werkgroep caraïbische letteren

Meet & Greet Angel Luis de la Rosa

at Gallery Alma Blou on Saturday, November 13, 2021

Het verhaal van Angel Luis de la Rosa is het verhaal van de emigrant die naar ons eiland [Curaçao; red.] komt op zoek naar een beter bestaan voor hem en zijn familie. Het bijzondere aan zijn verhaal is dat hij komt van een eiland waar vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Op Curaçao heeft hij mogen ervaren wat het betekent dat iedereen vreedzaam naast elkaar kan leven, vrij mag zijn in zijn/haar religieuze opvattingen, politiek en meningsuiting.
In zijn artistieke uitingen past hij deze vrijheid ook toe. In de expositie RETOS krijgt de vrouw een centrale rol. Het gaat om de vrouw die zich staande houdt, fier, alle uitdagingen trotseert en vrij en stevig in het leven staat. 

De la Rosa heeft een traditionele kunstopleiding genoten en dat is te zien in zijn werk. Ondanks een allround opleiding voelt hij zich het gelukkigst als hij mag beeldhouwen. Het gevoel dat je hebt, als je aan één kant van het beeld aan het werken bent, hoe de andere kant zich gaat vormen maakt dat het resultaat enorme voldoening geeft.
Ook het prachtige hardhout wat hij overal op het eiland kan vinden is voor hem een feest. Hij speelt met het hout op zodanige wijze dat het lijkt alsof de vorming van het beeld een vanzelfsprekendheid is.

Graag ontmoet Angel Luis u op zaterdag 13 november van 11- 2 uur bij Gallery Alma Blou om meer uitleg te geven over het ontstaan van deze expositie

Landhuis Habaai – Gallery Alma Blou

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter