blog | werkgroep caraïbische letteren

MC Tori’s

Tori is het Surinaamse woord voor verhaal, de MC Tori is een warme zondagmiddag waar een (theater)maker het podium van MC overneemt. Geïnspireerd op de actualiteit en persoonlijke fascinaties zal de maker verschillende kunstenaars uitnodigen om de middag in te vullen; muzikaal, theatraal en poëtisch.

zondag 4 november, 15:00 u
MC TORI o.l.v. Hesdy Lonwijk    

Deze editie is onder leiding van een echte ‘story teller’, namelijk Hesdy Lonwijk. Hesdy is filmmaker van onder andere de film Color me Bad en Buutvrij, die internationaal op diverse filmfestivals vertoond werden. Buutvrij won zelf een award tijdens het Filmfestival Rotterdam.

zondag 2 december, 15:00 u
MC TORI o.l.v. Niels Nieuborg

Deze middag staat de MC Tori onder leiding van Niels Nieuborg; oprichter van het beroemde restaurant Toko ’94 in Rotterdam, ook bekend als muzikaal platform voor o.a. Ntjam Rosie, Karsu Dönmez en Ronald Snijders en berucht om haar feestjes. Niels maakt nu van het Amsterdamse MC Theater op het Westergasfabriekterrein een muziekwalhalla door zijn muziekprogrammering en ook verzorgt hij het programma bij de ‘buren’ van de North Sea Jazz club. Als echte muziekfanaat zegt Niels; “er is maar weinig qua muziek waar ik niet van houd”.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter