blog | werkgroep caraïbische letteren

Master Apinti drummer Ernie Wolf vierde 40ste verjaardag

Afgelopen week vierde Ernie Wolf zijn 40ste verjaardag. Voor hem was dit het moment om iets terug te geven aan de Surinaamse samenleving, en dat deed hij met een gratis toegankelijkeworkshop Apinti Drum op woensdag 3 februari j.l. bij De Werkplaats van ArtLab.sr aan de Verlengde Gemenelandsweg 194. Op verzoek van Ernie Wolf was de workshop een eerbetoon aan de onlangs overleden voorzitter van NAKS, Mevrouw Elfriede Baarn-Dijksteel.
Ernie Wolf bespeelt al vanaf zijn jongste jaren de Apinti Drum. Als vijfjarige jongen kwam hij voor het eerst bij NAKS in aanraking met de drum, en dit instrument heeft hem niet meer losgelaten. Bij NAKS heeft hij meegewerkt aan de wederopbouw van de muziekafdeling. Hij deed dit onder andere door de groepen NAKS Kawina & Dron en NAKS Pepresiri op te richten. Daarnaast richtte hij vier jaar geleden samen met anderen de groep Okobua op, genoemd naar Tata Okobua die volgens de overlevering de uitvinder van de drum zou zijn. Ook is hij lid van Ala Kondre Dron.
Naast de vele optredens die Ernie in eigen land heeft gegeven, heeft hij ook opgetreden in Nederland, België, Trinidad Barbados, St. Maarten, Curaçao, Guyana en Frans Guyana.
In 2003 maakte Ernie Wolf zijn entree bij ArtLab.sr met een serie workshops tijdens het project “De Werkplaats”. Sindsdien heeft hij bij ArtLab.sr als docent Apinti Drum vele enthousiaste cursisten de beginselen van het bespelen van de Apinti Drum aangeleerd en werkte hij mee als componist en muzikant bij dans- en theatervoorstellingen.

1 comment to “Master Apinti drummer Ernie Wolf vierde 40ste verjaardag”

  • Bijna een jaar later, wel ik feliciteer Ernie alvast met zijn 41ste verjaardag dan…lol!
    Ik ben een enorme bewonderaar van deze byzondere drummer!
    Wil hem hartelijk bedanken voor alles dat hij gedaan heeft voor de Surinaamse Cultuur en wens hem het allerbeste toe in wat hij verder wenst te ondernemen.

    Tangi Ernie!

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter