blog | werkgroep caraïbische letteren

Marlies Cordia overleden

Op 2 augustus j.l. overleed in Vreeland de Nederlandse hoorspelregisseur Marlies Cordia. Zij tekende voor de regie van verschillende Antilliaanse hoorspelen. Zij werd 73 jaar.

Marlies Cordia

Marlies Cordia, geboren in Den Haag op 25 mei 1949 maakte tot 1996 hoorspelen voor de TROS. Toen deze omroep zijn hoorspelbudget terugbracht tot een vijfde, ging ze aan de slag bij de Humanistische Omroep. Ook gaf ze les aan de afdeling ‘Writing for Performance’ van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). In november 2004 richtte Cordia met Vibeke von Saher de productiemaatschappij De Hoorspelfabriek op, die radiodrama’s produceert en op cd’s zet.

Voor haar werk werd zij in 1988 onderscheiden met een Zilveren Reissmicrofoon. Het hoorspel Ik Zeeuws Meisje kreeg in 2002 de Prix Europe voor het beste Europese Radiodrama.

In 2003 regisseerde Marlies Cordia drie hoorspelen naar bekende boeken van Curaçaose auteurs, alle drie in een bewerking van Susan Glimmerveen. Dubbelspel, naar de roman Frank Martinus Arion, Een vreemdeling op aarde naar het boek van Boeli van Leeuwen en De morgen loeit weer aan naar de gelijknamige roman van Tip Marugg.

Op vrijdag 9 september wordt zij herdacht in De Duif in Amsterdam.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter