blog | werkgroep caraïbische letteren

Marjo Nederlof, journaliste pur sang

door Dick Drayer

Marjo Nederlof gaat de geschiedenisboeken van Curaçao in als een selfmade journaliste die niet schuwde de grenzen van de politieke macht op te zoeken en te weerstaan. Zaterdagochtend overleed de oud-journaliste aan de gevolgen van borstkanker. Marjo zou 23 maart 67 zijn geworden.

Marjo tijdens haar eerste jaren op Curaçao

Zo ontmaskerde Marjo op pijnlijke wijze de Nederlandse leesvaardigheid van Myrna Godett. De oud-premier hield tijdens een persconferentie in 2004 de journalisten voor dat de Nederlandse minister van Justitie Donner, niet wilde dat de Curaçaose luchtvaartmaatschappij DCA bepaalde gegevens zou doorgeven aan de Antilliaanse regering.
Aan het einde van de persconferentie werd de betreffende brief van Piet Hein Donner door de oud-premier persoonlijk gefotokopieerd en uitgedeeld. Ook Nederlof ontving een kopie. De journaliste wees Godett op haar leesfout: Donner had het helemaal niet over de Antilliaanse regering, maar over de Antilliaanse vestiging van DCA.

Lees hier verder op de website De andere kant van Curaçao, 9 februari 2020.

Spotprent van George Lichtveld naar aanleiding van de persconferentie met Myrna Godett en de ‘gemuilkorfde’ Marjo Nederlof


Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter