blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Marian Spier geeft achtste Redmondlezing

**** Afgelast wegens het coronavirus ****

Op zondag 22 maart 2020 is sociaal ondernemer Marian Spier de spreker van de achtste Sophie Redmondlezing.

Sophie Redmond

De dr. Sophie Redmondlezing wordt sinds 2013 jaarlijks georganiseerd in het kader van Internationale Vrouwendag. De lezing is een initiatief van Stichting Between the Lines in samenwerking met de Vereniging Ons Suriname.

Dokter Sophie Redmond (Paramaribo,1907-1955) stond bekend als een arts die opkwam voor de minder draagkrachtigen in de Surinaamse samenleving. In haar radioprogramma, “Datra mi wan’ aksi yu wan sani”, gaf ze voorlichting over gezondheid, opvoeding en onderwijs. Over vrouwenstemrecht en gelijke kansen voor vrouwen, had zij een uitgesproken mening. Door zich als onafhankelijke kandidate verkiesbaar te stellen in 1950, begaf zij zich ook op het politieke vlak. Redmond was allround. Zij schreef toneelstukken acteerde en speelde viool. Een vrouw die haar tijd ver vooruitliep.

Marian Spier is ondernemer, consultant en founder van TEDxAmsterdamWomen en FEM-START. Ze was jarenlang werkzaam als communicatiedeskundige en in het hoger onderwijs. Haar werk richt zich op projecten die een sociale impact hebben en positieve verandering teweegbrengen. Ze is gedreven om anderen aan te moedigen en te inspireren en ziet mensen graag excelleren. Ze is pleitbezorger voor diversiteit en inclusie. Het teruggeven en creëren van kansen voor minder bedeelden daar zet zij zich voor in.

Met TEDxAmsterdamWomen en FEM-START creëerde zij voor vrouwen, millenials en ondernemers in Nederland een platform om hun stem te laten horen. Haar werk brengt haar in contact met veel mensen van verschillende wegen. Allemaal inspirerend en groeiend op nieuwe manieren. Als sociaal ondernemer is impact haar grootste motivatie.

Marian Spier is een topvrouw! Op 22 maart deelt zij haar verhaal, drijfveer en passie met ons.  Welke overeenkomsten herkent ze met dr. Sophie Redmond? Verder in het programma is er ook ruimte voor muziek, cultuur en verdieping. Ieder jaar wordt de Gouden Vioolspeld onderscheiding uitgereikt aan een vrouw die zich in de geest van Sophie Redmond inzet op maatschappelijk en/of cultureel gebied en boven zichzelf uitstijgt.

Datum: zondag 22 maart 2020 | Tijd: 15.00 – 18.00 uur (Inloop 14.30 uur)
Locatie: Vereniging Ons Suriname, Amsterdam Oost
Adres: Zeeburgerdijk 19-A, 1093 SK Amsterdam | Entree: 10 euro
Aanmelden verplicht via:  info@double7fm.nl

Voor meer info kunt u bellen met Anita Plowell: 06-41559112 /Cheryl Vliet 06-17042905

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter