blog | werkgroep caraïbische letteren

Leden van de Koninklijke Marechaussee zouden seksuele handelingen hebben verricht in de Gouden Koets. Jonge Marechaussees zouden daar zelfs beelden van hebben gemaakt, meldt Een Vandaag.

 

 

De gouden koets

In juli 2014 werd een aantal leden van de Marechaussee ontslagen vanwege diefstal uit een snoepautomaat. Dat blijkt echter niet het complete verhaal te zijn, zo vertelt de moeder van een van hen: ,,Het gaat niet om de snoepautomaat, maar om hele andere dingen.”

Advocaat Sébas Diekstra verklaart het gedrag van de jongens: ,,Ze doen heel statisch en vervelend werk. Daarmee bedoel ik, ze vervelen zich natuurlijk enorm. Dan is het niet vreemd dat de jongens, bij wie het morele bewustzijn nog niet volledig is gerijpt, baldadig zijn.”

Beelden
Volgens de moeder, die anoniem wil blijven, zou de leiding weten van de handelingen. ,, Er zijn foto’s en video’s van.” Diekstra zegt genoeg bewijzen te hebben van de gebeurtenissen. ,,Als mijn cliënten de beelden kunnen achterhalen dan zullen ze die uiteraard naar voren brengen.”

Diekstra gaat het ontslag aanvechten bij de bestuursrechter. Daarvoor is een onderzoek nodig. De moeder van een van de marechaussees is daar erg benieuwd naar: ,,Laat ze dat maar gaan doen. Laat ze daar maar hun tijd aan besteden..”

[uit AD, 12 januari 2015]

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter