blog | werkgroep caraïbische letteren

Mammoetvlaggen voor aanwakkeren nationalistisch gevoel

De mammoet Surinaamse vlaggen zullen op vier locaties wapperen om het nationalistische gevoel in de samenleving positief aan te wakkeren. Deze activiteit van de Wegenautoriteit heeft te maken met de herdenking van de afschaffing van de slavernij op 1 juli. Deze vlaggen zullen op 5 juli weer neergehaald worden [of gestreken? – red. CU].

 

De eerste mammoet Surinaamse vlag wordt gehesen aan de dokter Sophie Redmondstraat, tegenover het regeringsgebouw. Deze vlaggen moeten het nationalistische gevoel aanwakkeren. (Foto: Wegenautoriteit)

Als eerste is de vlag om acht uur woensdagochtend gehesen bij de mast tegenover het regeringsgebouw aan de dokter Sophie Redmondstraat. ‘In de houding!… geef acht!’, klonk het resoluut, terwijl het keihard regende. Dit vlaggenproject wordt in samenwerking met het Nationaal Leger, het Korps Politie Suriname (afdeling Motor Surveillance Dienst) en de Energie Bedrijven Suriname uitgevoerd.

Nadat de eerste vlag fier wapperde aan top van de mast, vertrok de stoet naar de Jagernath Lachmonstraat om de tweede vlag te hijsen bij de rotonde. Hierna werd de mast nabij de rotonde van de Jules Wijdenboschbrug van een mammoetvlag voorzien. De vierde vlag prijkt aan de Kennedyweg bij de afslag naar de Johan Adolf Pengel International Airport.

 

Het Nationaal Leger is belast met het correct hijsen en neerhalen van de vlaggen. Dit gaat gepaard met een speciale ceremonie. De MSD assisteert tijdens het hijsen en neerhalen van de vlaggen door het verkeer in de nabije omgeving van de vlaggenmasten lam te leggen, terwijl de EBS kosteloos stroom levert voor verlichting van de vlaggenmasten. [Deze kosten zullen worden doorberekend in de tarieven voor de particuliere burgers – red. CU.]

 

[van Starnieuws, 27 juni 2019]

on 27.06.2019 at 15:02
Tags: / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter