blog | werkgroep caraïbische letteren

Literaire middag met Jacques Hermelijn

De Dutch Caribbean Book Club organiseert een literaire middag met Jacques Hermelijn waarbij ‘Florinda’s tweede keus wordt besproken, op zaterdag 27 september in de Centrale Bibliotheek Den Haag.

Hermelijn Florinda's tweede keus

Wat kunt u verwachten?
– Magda Lacroes interviewt Jacques Hermelijn.
– Désirée Martis leest een aantal passages voor uit Florinda’s tweede keus, de tweede roman van Hermelijn.
– Darlene Westmaas zal haar visie uiten middels een act.
– De volgende lezers geven hun visie over Florinda’s tweede keus: Walter Palm, Rinolva Allee, Karen Russel de Corrales en Alwin Toppenberg.
– Marije Stolp, medewerker van de Centrale Biblioteek, neemt Florinda’s tweede keus in ontvangst tbv de Collectie Antilliana.
– Jacques Hermelijn gaat in gespek met het publiek.

En Bookish Plaza is aanwezig met Caribische boeken.

Jacques Hermelijn

Jacques Hermelijn

Locatie en tijd
Centrale Bibliotheek, Culturele Zaal, 3e etage, Spui 162, Den Haag. De inloop is om 14.00 uur en om 14.30 uur begint het programma.

Aanmelden en toegang
Meld u zich aan via: dutchcaribbeanbookclub@gmail.com. Toegang: € 7,50.

Over het boek
Florinda’s tweede keus gaat over Florinda, een jonge, Nederlandse vrouw, die moet kiezen tussen de loyaliteit aan haar racistische vader en de gepassioneerde liefde voor Fernando, een medestudent uit Curaçao. Het is een kleurrijk verhaal over rassenhaat en doodslag, maar ook over tijdloze liefde en trouwe vriendschap, dat zich in Den Haag en op Curaçao afspeelt. Wanneer Florinda met Fernando op straat loopt, wordt hij aangevallen en mishandeld door drie mannen. Fernando overlijdt als gevolg van zijn verwondingen. De ontredderde Florinda weet dat haar vader achter de aanslag zit. Maar durft zij de waarheid te vertellen aan de politie?

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter