blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Lintjesregen: Edgar Burgos en Ronny Bhikharie onder gedecoreerden

Edgar Bugru Burgos was in de zevende hemel

Dit jaar zijn ter gelegenheid van Koninginnedag in totaal 3.016 Koninklijke onderscheidingen verleend. In de Orde van de Nederlandse Leeuw zijn 15 personen gedecoreerd en in de Orde van Oranje-Nassau 3.001 personen. Op Aruba, Curaçao en Sint Maarten en de BES-eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba) hebben 39 personen een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Uit de toelichting:
De heer E.C. Burgos te Amsterdam, is vanaf 1981 zanger en entertainer in het binnen- en buitenland. Hij heeft in meerdere bands gespeeld en maakt tot op heden Nederlandse muziek met een Caribische en tropische twist. Hij heeft opgetreden met vele bekende Surinaamse artiesten en heeft vele talenten op weg geholpen in de muziek- en entertainmentindustrie. Hij heeft zijn grootste succes behaald met zijn werk met de Surinaams-Nederlandse band Trafassi. In 1985 scoorden zij een hit met ‘Wasmasjien’. Decorandus is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Baldewsingh overhandigt het koffertje met de akte

 

Ook Ronny Bhikharie werd benoemd tot ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau.’ De onderscheiding werd hem in Den Haag uitgereikt door locoburgemeester Rabin Baldewsingh. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding voor zijn inzet, toewijding en vele activiteiten op het terrein van de hindoestaanse filmmuziek in Nederland en Suriname in de afgelopen 37 jaar. Ook ondersteunt hij diverse maatschappelijke organisaties.

Bhikharie bekleedt in Nederland al ruim twintig jaar de functie van bandleider bij de muziekgroep Avishkar. Binnen deze formatie is hij de drijvende kracht achter de muziek en het management. Als toetsenist en bandleider heeft hij meer dan tweeduizend concerten en feestelijke gelegenheden verzorgd in Nederland, Suriname, België en Duitsland, schrijft Hindustani.NL.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter