blog | werkgroep caraïbische letteren
1
 

Lilian Gonçalves over de Decembermoorden

Het Amsterdam Museum nodigt mensenrechtenactivist en jurist Lilian Gonçalves – Ho Kang You uit voor een lezing en Q&A over de Decembermoorden van 1982 in Suriname. Haar man, Kenneth Gonçalves, was een van de vijftien slachtoffers.

kenneth-beeker

De politieke moorden zijn nog altijd actueel. Begin 2017 heropent het strafproces rond deze zaak, met als hoofdverdachte Desi Bouterse, de huidige president van het land. Gaat de vervolging door en zal er een uitspraak komen? Wie was Kenneth Gonçalves, en wie waren de andere veertien mannen; wat hebben zij betekend voor Suriname en Nederland? Wat zijn de gevolgen van het feit dat de jonge generatie zo weinig kennis meekrijgt van onze gedeelde geschiedenis?

De lezing gaat in op deze kwesties en daarna is er gelegenheid om in gesprek te gaan met Lilian Gonçalves en met elkaar.

In de Amsterdam Galerij is het werk van kunstenaar Kenneth Beeker te zien: indrukwekkende portretten van de 15 slachtoffers van de Decembermoorden. John Baboeram, Bram Behr, Cyrill Daal, Kenneth Gonçalves, Eddy Hoost, André Kamperveen, Gerard Leckie, Sugrim Oemrawsingh, Lesley Rahman, Surendre Rambocus, Harold Riedewald, Jiwansingh Sheombar, Jozef Slagveer, Robby Sohansingh, Frank Wijngaarde.

Programma

Datum: dinsdag 6 december 2016
Inloop: 15:30 uur
Lezing en Q&A: 16:00 – 17:00 uur
Aanmelden: via i.limon@amsterdammuseum.nl
Entree: gratis
Locatie: Amsterdam Galerij (naast de ingang van het museum)

1 comment to “Lilian Gonçalves over de Decembermoorden”

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter