blog | werkgroep caraïbische letteren

LIKE – Lenga i Konosementu den Enseñansa lanceert haar website

Vrijdag 24 november presenteerde de stichting LIKE – Lenga i Konosementu den Enseñansa haar website www.fundashonlike.com met uiteenlopende informatie over het onderwijs op Aruba, Bonaire en Curaçao. Een aantal dagen geleden heeft stichting LIKE via een persconferentie zichzelf aan het publiek gepresenteerd. Stichting LIKE – Lenga i Konosementu den Enseñansa (Taal en Kennis in het Onderwijs) staat voor gelijke onderwijskansen voor alle kinderen. Veel kinderen op Curaçao, Aruba en Bonaire presteren op school onder de maat. Dit is grotendeels te wijten aan een gebrek aan taalvaardigheden in een taal die toegang geeft tot de kennis die ze nodig hebben op school. Dat is een grotere taal (zoals Engels, Spaans of Nederlands) met voor alle leeftijden een onbeperkte variatie aan (voor)leesboeken, schoolboeken en alle overige informatiebronnen. Online of op papier.

Op de tweetalige website (Papiaments en Nederlands) is alle informatie te vinden over het ontstaan en de doelstelling van LIKE. U kunt kennismaken met het bestuur en met 12 medeburgers van verschillende leeftijden en professionele achtergrond, die aangeven waarom zij de doelstelling van LIKE ondersteunen. Ook kan men de antwoorden lezen op veel gestelde vragen over het onderwerp Taal en Kennis in het Onderwijs. Stichting LIKE hoopt dat meer kennis over onze feitelijke onderwijssituatie een bijdrage levert aan een constructieve nationale discussie.

De kwaliteit van het onderwijs gaat iedereen aan. De stichting nodigt daarom de gehele gemeenschap van Curaçao, Aruba en Bonaire uit om over dit zo belangrijke onderwerp mee te denken, mee te praten en mee te doen. LIKE is blij met de belangstelling en vele reacties die ze inmiddels heeft ontvangen. Er is nog veel meer werk te verzetten. Wil je ook een bijdrage leveren aan dit mooie project, als vrijwilliger of als donateur? Meld je dan aan via de website van de stichting. Samen kunnen we gelijke onderwijskansen voor onze kinderen mogelijk maken.

on 28.11.2023 at 8:49
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter