blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Lezingen en dictee Papiamentu

Op zaterdag 24 februari organiseert Dutch Caribbean Book Club in samenwerking met Stichting Dijkhoff Papiamento, Stichting Alma en Stichting SPLIKA een bijeenkomst in het kader van de Internationale Dag van de Moedertaal. De bijeenkomst wil een eerbetoon zijn aan dr. Antoine J. Maduro.

Sidney Joubert (links) geeft aan de juist tot eredoctor gepromoveerde Antoine Maduro een prent van Elis Juliana, 11 mei 1984 in de aula van de UoC die toen nog UNA heette.

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Antoine J. Maduro de titel: “Doctor Honoris Causa” ontving. Wat hebben onze gemeenschappen geanalyseerd, onderzocht, becommentarieerd, bekritiseerd, gestimuleerd en geleerd van hetgeen dr. Antoine J. Maduro, autodidact, aan de Papiamentse taal in het bijzonder en aan de Curaçaose gemeenschap in het algemeen, bijgedragen heeft?

Drs. Jorge G.R. Labadie Solano zal ingaan op de vraag in hoeverre onze gemeenschappen hebben geanalyseerd, onderzocht, becommentarieerd, bekritiseerd, gestimuleerd en geleerd van hetgeen dr. Antoine J. Maduro, autodidact, aan de Papiamentse taal in het bijzonder, en aan de Curaçaose gemeenschap in het algemeen, heeft bijgedragen.

Drs. Gregor Dijkhoff zal ingaan op het leven en werk van zijn vader, schrijver en linguïst Mario Dijkhoff. Hij vertelt leuke wetenswaardigheden tijdens het schrijfproces van zijn vader.

Dictee in het Papiamentu o.l.v. Collin Edson.

Lezing en Dictee in het Papiamentu/Papiaments.
Praktische informatie
Datum: 24 februari 2024
Tijd: 14:00-17:00 uur
Plaats: Curaçaohuis, Prinsegracht 63-65, 2512 EX Den Haag
Taal: Papiamentu
Toegang: € 5,59
AanmeldenEventbrite

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter