blog | werkgroep caraïbische letteren

Lezing ‘Slavernij en kolonialisme in Nederlandse geschiedenisboeken’

Dr Melissa F. Weiner (College of the Holy Cross, Massachusetts, USA) geeft op 29 juni een gastcollege aan de Hogeschool Rotterdam voor studenten en docenten over behandeling van slavernij in het Nederlands onderwijs. Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van het Keti Koti Festival, dat afschaffing van de slavernij herdenkt, en in het kader van UNESCO.

geschiedenisboek

De lezing van Melissa geeft inzicht in de wijze waarop in geschiedenisboeken in het VO en basisonderwijs invulling wordt gegeven aan het Nederlandse slavernijverleden. Haar doel is om met deze kennis het debat over slavernij te verdiepen, de dialoog aan te gaan met elkaar en inzicht te krijgen in de werking van vooroordelen. Het biedt de toekomstige beroepskracht (met name leraren en social workers) kennis en methoden om in een pluriforme samenleving een complex onderwerp bespreekbaar te maken.

De Hogeschool Rotterdam is sinds begin dit jaar officieel UNESCO-school. De lezing van Melissa Weiner valt onder het UNESCO onderwijsprogramma ‘History and Memory for Dialogue’ en wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst. De lezing is in het Engels.

Datum: woensdag 29 juni 2016
Tijd: 12.00 – 13.00 uur
Locatie: Hogeschool Rotterdam, Museumpark 40, Symposiumzaal, 1e verdieping hoogbouw
Voor wie: Voor studenten, docenten en andere geïnteresseerden.

Saxofoniste Sanne Landvreugd en de Brass Babes zijn op donderdag 7 juli 2016 te horen bij de afsluiting van het schooljaar 2015-2016 op de Hogeschool Rotterdam, van 16:30 tot 18:00.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter