blog | werkgroep caraïbische letteren

Lezing over Tula met Verhalensalon

In het kader van de jaarlijkse Tula-herdenking nodigt Dutch Caribbean Book Club in samenwerking met het Haags Historisch Museum u van harte uit op zaterdag 20 augustus voor de lezing over Tula met aansluitend de Verhalensalon.

Tula. Beeld van Edson Selberie
Foto © Michiel van Kempen

Lezing
Titel: Tula, verzetsstrijder en inspirator. Het verhaal van een man die opstond tegen zijn onderdrukkers en zijn volk leidde in een vreedzame mars voor vrijheid, gelijkheid en broederschap.
Spreker: Nelson Lacroes
Na de lezing volgt een Q&A.


Verhalensalon
Het Haags Historisch Museum is op zoek naar voorwerpen met een verhaal over ons koloniaal verleden. Heeft u in uw familie verhalen, tradities en voorwerpen die van generatie op generatie zijn doorgegeven? Deel ze met ons tijdens de Verhalensalon.
In 2023 organiseert het Haags Historisch Museum een grote tentoonstelling over het koloniale verleden van Den Haag. Hierbij willen we laten zien hoe dit koloniale verleden van invloed is op de mensen die nu in de stad wonen.
Tijdens de Verhalensalon gaan medewerkers van het museum met u in gesprek over uw verhaal en welke voorwerpen daarbij van belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan verhalen over de verzetsstrijder Tula, een oud familieverhaal of tradities rondom het slavernijverleden. Een selectie van verhalen en voorwerpen zullen in 2023 een plek krijgen in de tentoonstelling.

Praktische informatie
Datum: Zaterdag 20 augustus 2022
Locatie: Concordia CC, Hoge Zand 42, Den Haag
Inloop: Vanaf 13.00 uur met koffie/thee
Lezing: 13.30-14.30 uur, inclusief Q&A
Verhalensalon: 14.30-15.30 uur
Toegang: Gratis
Aanmelden: dutchcaribbeanbookclub@gmail.com (noodzakelijk ivm catering)
We sluiten de middag met Caribische hapjes.
Niet aanwezig bij de lezing?
Kunt u er niet bij zijn op 20 augustus? Deel dan uw verhaal en voorwerp vóór 15 september via mijndenhaag@haagshistorischmuseum.nl of stuur een bericht naar 06-51651488.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter