blog | werkgroep caraïbische letteren

Lezing over invloed slavernij op de nazaten van slaven

De Stichting voor Surinaamse Genealogie wederom een digitale bijeenkomst op zaterdag 20 november 2021 van 14:00-15:30 uur (voor Suriname: 10:00-11:30 uur). Gastspreker is William Mettendaf met de lezing: Invloed van de slavernij op de nazaten van Afrikaanse tot slaafgemaakten.

Slavenkaravaan in Afrika, circa 1859. Anoniem schilkderij, 19de eeuw. Quai Branly Museum, Paris.

William Mettendaf was geïnspireerd door vorige lezingen die door de stichting zijn verzorgd over de Hindoestanen en Javanen. Als schrijver was er iets in hem geraakt dat tot uiting kwam in de wens om een lezing te verzorgen over de invloed van ons slavernijverleden in het NU. William neemt u mee in zijn zoektocht in wat de invloed van ons slavernij verleden voor hem betekent en hoe hij tot inzichten kwam via ‘Familie Opstellingen’ en ‘Helingsrituelen’ zoals een Kabra Tafra. In deze lezing legt hij de nadruk op het kennen en herkennen van het slavernijverleden, de erkenning en de doorwerking, maar vooral op het verwerken en oplossen van de uitdagingen uit dit slavernijverleden.

William R. Mettendaf is een in Nederland woonachtige Surinaamse kunstmaker. Hij is onder andere theatermaker, toneelschrijver en een ervaren choreograaf. Ook heeft hij diverse (klassieke, Afrikaanse, interculturele) danscursussen gedaan. In zijn theaterstukken en boeken legt William vaak de nadruk op het overwinnen van moeilijkheden. Een bekend boek is “De hype en de mythe rond de zwarte man.” William is opgeleid tot systemisch coach en is als financieel medewerker werkzaam bij Rijkswaterstaat.

Door op hier, dan krijgt u toegang tot de digitale bijeenkomst.

U kunt tussen 13:45 en 14:00 uur inloggen. Wanneer u inlogt komt u altijd eerst in de ‘Waiting Room’ terecht voordat u wordt toegelaten tot de bijeenkomst.

Wij starten om 14:00 uur precies met de bijeenkomst.        

Bij deze mail ontvangt u ook een handleiding met een korte instructie hoe u de ZOOM app kunt downloaden (als u voor het eerst met Zoom werkt) en hoe u kunt inloggen.

Tot morgen, zaterdag 20 november! Komt in groten getale; het is een zeer leerzame lezing, die oplossingen biedt en uitnodigt tot actie.

Met vriendelijke groet

Het bestuur van de Stichting voor Surinaamse Genealogie

Let wel: het tijdverschil met Suriname is nu 4 uur.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter