blog | werkgroep caraïbische letteren

Lezing KennisKring over rechtsstaat en staatsveiligheid

Suriname is in de ban van de termen rechtsstaat, staatsveiligheid en constitutionele crisis. Eenieder geeft zijn visie over deze juridische woorden en de media staan er vol van. Ook de toeristenbranche is zeer bezorgd, nu Canada Suriname onveilig verklaarde en de Surinaamse regering zelf ons land internationaal in een toeristisch dilemma heeft geplaatst door bekend te maken dat de staatsveiligheid in gevaar is.

Paramaribo (3)

Paramaibo met links het gerechtsgebouw. Ingekleurde vooroorlogse prentbriefkaart

 

KennisKring (KK) heeft gemeend deskundige juristen uit nodigen hun licht te doen schijnen op deze terminologie en de sociaal-maatschappelijk effecten nationaal en internationaal. Het gekozen thema is Onze rechtstaat en staatsveiligheid?

De gastsprekers op dinsdag 5 juli zijn Hugo Essed, advocaat en gemachtigde van de nabestaanden en Stanley Betterson, jurist en ex – minister van Regionale Ontwikkeling.

Na de presentaties zullen de aanwezigen alle ruimte krijgen met de gastsprekers in discussie te gaan en hun visie te geven over deze en andere gerelateerde maatschappelijke ontwikkelingen. KennisKring hoopt hiermee een bijdrage te leveren de samenleving te informeren.

Deze avond is toegankelijk voor haar netwerkleden, zijnde topkader uit de overheid,- publieke,- en private bedrijfsleven en voor overige belangstellenden. De toegang kent een bijdrage van minimaal SRD 20,-.

Datum : dinsdag 5 juli 2016
Tijd : 20.00 uur
Plaats : Lalla Rookh gebouw 1

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter