blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Lezing: Het muzikale genre Trio

De Gevolmachtigde Minister van Aruba, de heer Guillfred Besaril heeft het genoegen u uit te nodigen voor een lezing op 23 mei 2018. De lezing wordt gehouden door de heer drs. Mirto Laclé en heeft als titel:  “Hommage aan het muzikale genre Trio in Aruba, in het Caribisch gebied en Latijns Amerika.”

 

Mirto Laclé met zijn familie bij de uitreiking van de Cultuurprijs Aruba in 2013.

Het jaar 2018 is door de regering van Aruba uitgeroepen tot: “Jaar van het Papiamento”. Op 23 mei aanstaande is het 15 jaar geleden dat Papiamento in Aruba als officiële taal is geïntroduceerd naast het Nederlands. Gezien deze twee heuglijke data zal de heer drs. Mirto Laclé een powerpointpresentatie geven en een documentaire vertonen in verband met zijn onderzoek aangaande het ontstaan en ontwikkeling van Trio’s in Aruba, het Caribisch gebied en Latijns Amerika. Dit ter waarborging van het Immateriële Culturele Erfgoed op Aruba.
Gedurende de lezing zal aandacht worden besteed aan de trio’s: Los Aventureros, Huasteca en Los Arubeños. Ook Rondalla Universo Aruba en andere zullen de nodige aandacht krijgen.
Datum: Woensdag 23 mei 2018
Tijd: 18:00-20:00 uur (inloop vanaf 17:30)
Locatie: Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba
R.J. Schimmelpennincklaan1
2517 JN Den Haag
Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.
RSVP: vóór maandag 21 mei a.s. bij mevrouw Indirah Burke via: i.burke@arubahuis.nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter