blog | werkgroep caraïbische letteren

Lelystad viert de Dag van de Vrijheden

De projectgroep Lelystad Verbindt staat op zaterdag 1 juli (Keti Koti) stil bij 150 jaar afschaffing van de slavernij met de Dag van de Vrijheden. Tussen 10.00 en 15.00 uur is er een verbindend programma, met diverse Lelystadse acts, muziek en eten. Het programma begint in de Ontmoetingskerk en wordt afgesloten in Wijkcentrum Zuiderzee.

Om 10.00 uur start de Dag van de Vrijheden met een oecumenische dienst in de Ontmoetingskerk, georganiseerd door enkele kerken vanuit PLEK (Platform Lelystadse Kerken), om stil te staan bij de afschaffing van de slavernij. Doel: elkaars geschiedenis leren kennen, wat mag leiden tot toenadering en wederzijds respect. Na de de dienst is er een ontmoeting met lekkere hapjes vanuit de verschillende culturen.

Prodo Waka

Om 12.00 uur start de Prodo Waka, in traditionele klederdracht en onder begeleiding van de All In 1 Brassmasters Brassband, naar Wijkcentrum Zuiderzee. Daar wordt rond 12.30 uur het vervolgprogramma geopend met een toespraak van wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra.

Mystery guest

Na de toespraak van de wethouder en een openingswoord vanuit Lelystad Verbindt, zijn er diverse optredens van Lelystadse acts, zoals DJ Blackfoot en de dansgroep Dharkan Dance. Ook is er ruimte om samen te eten, delen en helen. Verder verzorgt een mystery guest een spetterend optreden. Deze persoon wordt op donderdag 29 juni bekendgemaakt via de Facebook- en Instagrampagina van Lelystad Verbindt.

De aanwezigen kunnen om 14 uur in het Wijkcentrum Zuiderzee de Keti Koti-herdenking live vanuit Amsterdam met elkaar kijken. Daarnaast zijn er ook tafels en stoelen buiten, waar ruimte is om met elkaar in dialoog te gaan.


Lelystad Verbindt

Lelystad Verbindt is een projectgroep voor en door Lelystedelingen. Bewoners en maatschappelijke organisaties trekken samen op om te verbinden in Lelystad door activiteiten te organiseren in de stad. Vanuit deze gedachte organiseren zij de Dag van de Vrijheden op 1 juli. De projectgroep wordt ondersteund door Bureau Gelijke Behandeling Flevoland en stichting Alle Kleuren Oost en komt voort uit het pilotproject ‘Veilige Wijken’ van het ministerie van OC&W, uitgevoerd door Movisie.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter