blog | werkgroep caraïbische letteren

Lancering vernieuwde Atlas of Mutual Heritage

Het Nationaal Archief, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, het Rijksmuseum en de Koninklijke Bibliotheek hebben op 28 oktober de geheel vernieuwde online database Atlas of Mutual Heritage gelanceerd. Voor het eerst is informatie en beeldmateriaal te vinden over expedities en andere geïllustreerde reizen uit de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) en de West-Indische Compagnie (WIC).

Kaart van de Caribische eilanden [fragment]
Keulen, Gerard Hulst van / Sikkena, Jan

Atlas of Mutual Heritage
In de Atlas of Mutual Heritage kan iedereen zoeken naar informatie, kaarten, tekeningen, prenten en schilderijen van VOC- en WIC-plaatsen overzee. De database groeit nog steeds en is nu uitgebreid met informatie over expedities en reizen. De Atlas of Mutual Heritage (AMH) bestaat al sinds 1996 en is daarmee de oudste erfgoeddatabase van Nederland. De Atlas is bedoeld voor iedereen, van scholieren en algemeen geïnteresseerden tot erfgoedprofessionals en academici uit binnen- en buitenland. En nadrukkelijk ook voor bewoners van alle gebieden waar Nederland een gedeeld verleden mee heeft. 

Lees hier verder op de website van het Nationaal Archief

Plan en Profilen van de haven en Willemstad op het Eyland Curaçao, zo als deselve by naauwkeurige meeting en peylinge bevonden is op den 26 Aug. 1748. [fragment]
on 01.11.2022 at 12:11
Tags: / / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter