blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Lancering Naks Sranantongo Iconen Kalender

PARAMARIBO – De organisatie voor gemeenschapswerk NAKS lanceert op vrijdag 10 november in haar centrum de Sranantongo Iconen Kalender 2018, meldt de organisatie in een persbericht. Gelijktijdig met de presentatie vindt ook de opening plaats van een expositie over de iconen, die een week zal duren.

 

Komiek en radiopersoonlijkheid Harold Braam die in 2008 overleed, heeft jarenlang deel uitgemaakt van het hoofdbestuur van Naks. Van 1959 tot 1960 en van 1989 tot 1992 was hij voorzitter van de organisatie. Foto: Nakssuriname.com

De Sranantongo Iconen Kalender is een van de activiteiten in verband met het 70-jarig bestaan van NAKS. Getracht zal worden de tentoonstelling ook in de districten en in Nederland te houden.

Met de Sranantongo Iconen Kalender wil NAKS het publiek niet alleen kennis laten maken met twaalf Surinaamse iconen, maar ook belangstelling wekken voor het Sranantongo als belangrijk element van het Afro-Surinaams cultureel erfgoed. Vanaf haar oprichting, op 4 mei 1947, heeft NAKS de ontwikkeling van de artistieke en culturele tradities van Afro-Surinamers bevorderd.

[uit de Ware Tijd, 05/11/2017]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter