blog | werkgroep caraïbische letteren

Lancering dichtbundel Gershwin Bonevacia

Ik heb een fiets gekocht heet de dichtbundel waarmee de Amsterdamse dichter Gershwin Bonevacia op 10 december 2017, bij uitgeverij Galilee, zijn debuut maakt. De presentatie van de bundel zal van 16.00 – 18.00 uur plaatsvinden in Vondel CS, Vondelpark 3, 1071 AA Amsterdam. Tevens zijn er gastoptredens van Izaline Calister en Akwasi. Toegang: gratis.

 

In ”Ik heb een fiets gekocht” gebruikt Gershwin Bonevacia een fietstocht als metafoor voor het leven. Op een filosofische en bovenal poëtische wijze, geeft hij vorm aan onderwerpen als identiteit, onderwijs en zelfs Harry Potter. Met zijn gedichten weet Gershwin Bonevacia de lezer daar te raken waar je het voelt. Soms met een lach, soms met een traan. Inmiddels won Gershwin Bonevacia al diverse literatuurprijzen en is hij in dit jaar genomineerd als één van de meeste inspireerde jongeren onder 25 jaar. Achter de stormachtige ontwikkeling van Gershwin Bonevacia schuilt ook een uiterst inspirerend verhaal van hoe hij zich als dyslecticus heeft ontpopt tot de woordkunstenaar die hij vandaag de dag is.

Ik heb een fiets gekocht” is geschreven met oog voor duurzaamheid en gerechtigheid en neemt een kritische houding aan tegenover de kaders die ons vanuit de wereld worden opgelegd.

‘Ik wil dichter zijn, dichter bij mezelf, maar ook dichter bij jou.’ – Gershwin Bonevacia / www.gershwinbonevacia.nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter