blog | werkgroep caraïbische letteren

Lalla Rookh Revisited

Graag attenderen wij u op een drietal interessante bijeenkomsten in het  kader van het ‘Indian Film Festival The Hague’ dat deze weken plaatsvindt  in de Hindostaanse hoofdstad Den Haag. Deze activiteiten vallen samen onder  de titel: ‘Lalla Rookh Revisited’.

 

hindostanen

 

1. Woensdag 7 oktober, Zuiderstrandtheater, Scheveningen, Den Haag, 19 uur:

‘Lalla Rookh Revisited, Reis door de tijd en geschiedenis’: Mediakunstenaar  Farah Rahman verzamelde foto’s, videobeelden en audiomateriaal tot een  unieke live performance dat woensdag 7 oktober in het Zuiderstrandtheater in  Den Haag in premiere gaat. Het unieke aan deze performance is dat het beeld-  en geluidsmateriaal is verzameld bij privé-personen binnen de Hindostaanse  gemeenschap. Materiaal dus van u en ons!

2. Vrijdag 9 oktober, Theater Dakota, stadsdeel Escamp, Den Haag, 19.15 uur:

‘Hindostanen in Nederland, 1973-2013, een historische schets’ is een lezing  die door bijzonder hoogleraar Hindostaanse migratie, prof. dr. Chan Choenni, zal worden gegeven. Hij zal vooral ingaan op de ontwikkeling en de  integratie van de Surinaams-Hindostaanse gemeenschap in Nederland van de  periode rond de Surinaamse onafhankelijkheid tot heden.

 

hindostanen Fareisa Joemmanbaks foto Hubert Hermelijn

Fareisa Joemmanbaks. Foto © Hubert Hermelijn

3. Vrijdag 16 oktober, Theater De Vaillant, Schilderswijk, Den Haag, 18.45 uur:

‘Suriname, 40 jaar onafhankelijk’. Dit jaar is Suriname veertig jaar  onafhankelijk, maar dat is niet zonder slag of stoot gegaan.
Taalwetenschapper dr. Lila Gobardhan-Rambocus zal in een lezing aandacht  besteden aan de migratie van Surinamers naar Nederland en in het bijzonder  de massamigratie rond de Surinaamse onafhankelijkheid. Ze zal in haar  verhaal een schets geven van de politieke omstandigheden die tot de grote  migratiegolf van met name Hindostanen hebben geleid. Een van de vijftien slachtoffers van de Surinaamse Decembermoorden is Soerindre Rambocus, een broer van dr. Lila Gobardhan-Rambocus.

Voor meer informatie en het bestellen van tickets: http://indianfilmfestival.nl/nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter