blog | werkgroep caraïbische letteren

Kwaku Summer Festival 2014

Op Kwaku Summer Festival 2014 komt de bredere vertegenwoordiging van de samenleving zeker tot uitdrukking. De altijd al aanwezige kawina en kasekobands delen het podium met Indiase en Javaanse topacts en met populaire mainstream crossover acts. Meer dan afgelopen jaar zal in 2014 ingezet worden op een grote afsluiting van iedere festivaldag.

kwaku cropped-header-site-2014

Maatschappelijke en culturele verbreding
Verbreding kan alleen door openstelling. Voor 2014 willen wij de samenwerking met culturele en maatschappelijke organisaties uit Zuidoost uitbreiden. In 2013 waren belangrijke vrouwenorganisaties, jongerenorganisaties, streetcornerwork en andere initiatieven vertegenwoordigd in ons paviljoen Popeia’s Garden en op het Jongereneiland Tha Block.

Op cultureel gebied verwelkomen wij het Bijlmer Parktheater en Podium ZO! die hebben aangegeven in hun zomerstop rekening te houden met deelname aan Kwaku Summer Festival 2014.

Voor de komende editie gaan wij op programmatisch gebied ook actief samenwerking zoeken met andere etnische groepen en initiatieven uit het stadsdeel. Het aantal activiteiten voor kinderen wordt tevens uitgebreid.

 

Beeldende Kunst
Beeldende kunst wordt een belangrijk onderdeel van Kwaku. Er is een culturele uitwisseling in de maak met als doel een aantal Surinaamse en Nederlandse kunstenaars gedurende het festival te laten samenwerken aan een gezamenlijk kunstproject. Deze uitwisselingen moeten niet alleen voor de kunstenaars waardevol zijn maar ook resulteren in een tentoonstelling die op meerdere plaatsen in Nederland en Suriname te zien zal zijn. Diversiteit en identiteit zijn voor de hand liggende thema’s.

Culturele uitwisseling kunnen behalve voor beeldende kunst ook voor performing arts en literatuur georganiseerd worden.

One Tree – Wan Bon
Het poëzie en literatuurprogramma hebben wij in 2013 onvoldoende van de grond gekregen. Voor de editie 2014 krijgt dit zeker een eigen fysieke plek op Kwaku (tent, podium, boom).

Het volledige programma van Kwaku Summer Festival 2014 is in de maak.

boekenmarkt2

VOS en Buku

Op zondag 13 juli 2014 zullen de Vereniging Ons Suriname (VOS) en Antiquariaat Buku op het Kwaku Summerfestival aanwezig zijn met een ruim aanbod van nieuwe én antiquarische boeken.

De VOS is opgericht in 1919 en is daarmee de oudste Surinaamse vereniging in Nederland. De vereniging is gevestigd te Amsterdam in het Hugo Olijfveld-huis aan de Zeeburgerdijk in Amsterdam-Oost. Antiquariaat Buku is gespecialiseerd in antiquarische boeken over Suriname, oude kaarten, fotografie en ansichtkaarten. Zowel VOS als Buku spannen zich in om het Surinaamse erfgoed te helpen documenteren en om de kennis over Suriname, haar geschiedenis, taal, cultuur en literatuur te verspreiden.

Op zondag 13 juli kunt U terecht voor kinderboeken, kookboeken, romans, dichtbundels, boeken over slavernij, geschiedenis, taal en cultuur. U kunt ook gebruik maken van onze gratis boeken-zoek-service! (Wij hebben helaas geen pin-apparaat!) De kraam vindt u precies tegenover de ingang.

(Toegang tot het festival: eur 3,50)

Zie voor meer info: http://kwakufestival.nl/

 

on 12.07.2014 at 12:15
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter