blog | werkgroep caraïbische letteren

Kushina / De koninkrijkskeuken

door Marc Strous

Mijn droom is uitgekomen. Letterlijk en figuurlijk. Jaren geleden werkte ik in een tuincentrum. Op een zaterdag organiseerde ik daar tussen de kruidenplantjes een proeverij waar de klanten allerlei gerechtjes met verse kruiden konden proeven. De herinneringen aan die dag staan nog steeds haarscherp in mijn geheugen gegrift. Ik kan het intense gevoel van geluk dat ik toen voelde, nog steeds naar boven halen. Die memorabele zaterdag ontdekte ik wat ik het liefste wil doen in mijn leven: mensen inspireren en iets nieuws laten ontdekken.

In de jaren die op die prachtige dag volgden, ben ik blijven dromen maar ik verdeed mijn tijd voornamelijk met de dagelijkse beslommeringen van het leven. Langzaam ontstond bij mij echter het idee om een tijdloos tijdschrift te creëren. Het ultieme communicatiemiddel om een fijne community om me heen te bouwen, waarin ik een leven lang kan vertellen, inspireren en verbinden. Want eigenlijk ben ik een beetje ouderwets. Ik geloof niet zo in oppervlakkige informatie die je gratis op internet deelt. Het enige wat immers op het web telt, zijn de bezoekersaantallen om je adverteerders tevreden mee te houden. Ik geloof in een ouderwets tijdschrift waar je lekker in kunt bladeren. De foto’s waar ik zo trots op ben, zien er op mooi papier duizend keer beter uit dan op een computerscherm. Omdat we genieten van persoonlijk contact, gaan we naast het maken van een boeiend tijdschrift, workshops en proeverijen organiseren. Maar bovenal zullen we heel veel tijd in de keuken blijven doorbrengen.

Een tijdloos tijdschrift lijkt eigenlijk een beetje op een boek. Over een jaar of twee kun je er nog steeds in bladeren en de artikelen opnieuw lezen. Het gaat niet over de allerlaatste trend die volgend jaar alweer is vergeten. Het gaat om de essentie. Soms een beetje serieus en soms wat luchtiger. En het gaat zeker niet alleen over eten. Eigenlijk zijn mensen veel interessanter. Daarom veel aandacht voor cultuur en maken we net zo graag schitterende ontdekkingstochten in de prachtige natuur.

Er zijn nog duizend puntjes die ik wil verbeteren aan Kushina. Maar ik heb de eerste stap op mijn droomtocht gezet. Ik hoop dat je met me meewandelt.

Klik hier door naar de website bij de uitgave Kushina.

 

on 17.07.2018 at 9:58
Tags: / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter