blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Kunstenaar Abdoel vervaardigt borstbeeld van Brunswijk

Kunstenaar Rahied Abdoel heeft een borstbeeld vervaardigd van vicepresident Ronnie Brunswijk. Dit met het oog op Brunswijks 60e verjaardag op 7 maart.

Kunstenaar Rahied Abdoel toont
het borstbeeld dat hij heeft vervaardigd
van vicepresident Ronnie Brunswijk.

Het idee van het borstbeeld is ontstaan in een gesprek dat Abdoel had met de directeur van Rudisa Motors, Anand Pherai. Hij opperde deze gedachte, zegt de kunstenaar in gesprek met Starnieuws. “Ik heb het idee toen meegenomen en dacht serieus eraan. Ik ben op onderzoek uitgegaan naar wie Bigi Bravo werkelijk is”, vertelt Abdoel.

De kunstenaar was al snel onder de indruk gezien het feit dat hij zich heeft weten te profileren als succesvolle ondernemer, Jungle Commando leider, directeur van het voetbalteam Inter Moengo Tapoe, waarbij de top is bereikt, leider van de ABOP, Assembleevoorzitter en nu vicepresident van Suriname.

In de geschiedenis van ruim 300 jaar Marrongemeenschap is ‘Bigi Bravo’ een van de meest belangrijke personen in het land geworden. “Dat heeft me bewogen om dit bijzonder stuk te vervaardigen dat ook een symbolische weergave is van geboorte tot een succesvolle leider in de sokkel.
Over de prijs van het borstbeeld, wenst de kunstenaar geen uitspraak te doen via de media. “Ik vind dat de vicepresident het voorrecht heeft om een overeenkomst met mij te bereiken”, stelt de kunstenaar.

[van Starnieuws, 6 maart 2021]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter