blog | werkgroep caraïbische letteren

Kunst uit Suriname, Frans-Guyana en Guyana komt bij elkaar in Delft

Het Prinsenkwartier in Delft is in de maanden september en oktober het decor van kunst in tropische sferen.  Een tentoonstelling waarin kunst uit Suriname, Frans Guyana en Guyana samenkomt onder de titel: “Benedictio IV: mighty echo of the Amazone rainforest – revelations of the Guianas”. 

De tentoonstelling heeft het Amazoneregenwoud als centraal thema en is geconcipieerd en  gecureerd door Natasha Knoppel Art Galleries. Bezoekers ontdekken hier de pracht en kracht van het gigantische regenwoud, middels werkstukken van gerenommeerde kunstenaars uit de drie Zuid- Amerikaanse landen.

[…] De kunstenaars 
De 50 tentoongestelde werken zijn van 20 kunstenaars uit Suriname, Frans Guyana en Guyana. En niet de minste uit dit gebied. Onder andere Stanley Greaves, van oorsprong Guyanees die tot de absolute top behoort van Caribische kunstenaars, de recentelijk overleden George Simon (een groot zoon van Guyana en vooraanstaand kunstenaar en archeoloog), topkunstenaars van Suriname zoals Jules Chin A Foeng en Armand Baag en spraakmakende kunstenaars uit Frans Guyana wiens werk zelden in Europa te bewonderen valt. Ook drie gastkunstenaars uit Nederland en Zwitserland, waaronder een bijzondere Nederlandse gastkunstenaar uit Curaçao, Herman van Bergen, winnaar van de prestigieuze internationale CODAworx award in 2020. 
Lees verder op de website Waterkant, 2 september 2020.

Herman van Bergen – Cathedral of Thorns – Curaçao / CODAworx award 2020

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter