Krioro Patu
De Surinaams-creoolse keuken kent een grote diversiteit aan verschillende gerechten die hun oorsprong van over de hele wereld hebben. Krioro Patu van dr. Otmar H. Buyne is een kookboek waarin u de ‘culinaire hoogstandjes uit de creoolse keuken’ leert maken.
Dit boek wil hulde brengen aan de afstammelingen van de slaven uit Afrika die naar Suriname, het Caribisch gebied en Amerika zijn gebracht. Suriname is het land waar de smakelijkste garnalen ter wereld vandaan komen en waar in de wateren vele vissoorten zwemmen. Het land is bekend om zijn vruchtbaarheid en brengt aardvruchten, exotische groenten en fruit voort met een te onderscheiden smaak. Talrijk zijn de kruiden die daar groeien. Dit boek is het eerste Surinaamse kookboek over de creoolse keuken waarin het de kok makkelijk wordt gemaakt om bij de samenstelling van een menu bij iedere gang direct een keuze te maken.
De oude creoolse keuken kende geen voor- en nagerechten. Deze werden echter wel genuttigd maar als bijgerechten naast het hoofdgerecht. Het waarom werd duidelijk gemaakt door een oude oom van de auteur: “De smaak van het hoofdgerecht moet blijven nawerken en niet opgeheven worden door een toetje.” Hoe het ook zij, Krioro Patu biedt ruimschoots de mogelijkheid om overheerlijk te eten!
104 pagina’s 145 x 207 mm ISBN 978-90-806041-5-9 SRD 56,25