blog | werkgroep caraïbische letteren

Kookboek Terug naar mijn Roti gepresenteerd

Tante Es (Jörgen Raymann) presenteerde tijdens een feestelijke bijeenkomst in Nederland het nieuwste kookboek van Ramon Beuk: Terug naar mijn Roti. Beuk heeft veel van zichzelf prijsgegeven in dit boek. Terug naar mijn Roti is daarmee niet alleen een kookboek geworden, maar meer nog een verhaal over Suriname gecombineerd met de persoonlijke geschiedenis van Beuk. In bijna 300 pagina’s vertelt Beuk over zijn hernieuwde kennismaking met Suriname, het land waar hij is geboren en waar hij na 28 jaar afwezigheid weer terugkeerde. De NCRV zond hierover een achtdelige serie uit, die op dit moment ook op de Surinaamse televisie is te zien.

Terug naar mijn Roti is een persoonlijke zoektocht vol impressies, emoties en intieme ontmoetingen. Al reizend, etend en kokend neemt Beuk de lezer mee op een ontdekkingstocht door Suriname. Het toont “de oorspronkelijke Beuk”, de mens achter de kok. Een eerlijk en open verslag over een reis van 28 dagen door zijn geboorteland.

Beuk vertelt over de plaatsen die hij bezoekt, zijn ontmoetingen met de bevolking en de “echte” Surinaamse keuken. Een boek met ruim vijftig originele Beuk-recepten. Een boek voor Surinamers, Nederlanders, kookliefhebbers en reizigers.

Beuk, Nederlands bekendste kok, wordt geroemd om zijn vernieuwende recepten waarin hij traditionele Europese keukens combineert met Zuid-Amerikaanse invloeden.

Het boek kost in Nederland Euro 29,95, is geïllustreerd met foto’s van Remko Kraaijeveld en uitgegeven door Uitgeverij Marmer. ISBN 9789460680465.

[overgenomen van Starnieuws, 16 februari 2011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter