blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Klassieke piano en kamermuziek uit Curaçao

Met dit concert wil de Palm Music Foundation het muziekminnend publiek in Nederland kennis laten maken met een unieke selectie uit het rijke muzikale erfgoed van Curaçao uit de 19e en het begin van de 20e eeuw. Diverse van deze composities zijn nooit eerder uitgevoerd in Nederland!

U kunt tijdens dit concert genieten van het sprankelende en virtuoze spel van de Georgische pianiste Ketevan Sharumashvili en de Nederlandse violist Jeroen Dupont. Beide topmusici hebben diverse eerste prijzen gewonnen tijdens internationale muziekconcoursen.

de Georgische pianiste Ketevan Sharumashvili en de Nederlandse violist Jeroen Dupont

Uitgevoerd worden werken van een vijftal Curaçaose componisten: Jan Gerard Palm (1831-1906) de patriarch van de Curaçaose klassieke salonmuziek; Jules Blasini (1847-1887) die als enige Antilliaan studeerde aan het conservatorium in Parijs; Joseph Sickman Corsen (1853-1911) de bekende dichter-musicus-componist; Miguel Senior (1877-1975) die in zijn jonge jaren recitals gaf op alle grote concertpodia in Latijns Amerika en in Parijs; en Jacobo Conrad (1879-1918) die met zijn viool oorstrelende serenades bracht onder menig slaapkamerraam op Curaçao!

Paaszondagmiddag 17 april a.s. om 15.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur) in de Amstelkerk, Amstelveld 10 in Amsterdam; voor kaartverkoop klik hier.

Amstelkerk, Amsterdam

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter