blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Klassieke muziek van Joseph Sickman Corsen

Joseph Sickman Corsen heeft zich in hoofd en hart genesteld van veel Antillianen, niet in de laatste plaats vanwege zijn gedicht Atardi, de vertolking van een menselijke gevoelswereld bij een zonsondergang in de tropen. Als eerste toonde Corsen met dit gedicht aan dat je op een hoog niveau gedichten kan schrijven in het Papiaments. Naast dichter, was Corsen echter ook een bijzonder talentvol musicus en componist. Veel van de composities van Corsen zijn te kenschetsen als unieke muzikale gedichten met een sterk romantische inslag.

Op zondagmiddag 22 september brengt de Palm Music Foundation deze onbekend gebleven muziek, in een concert van de Georgische pianist Ketevan Sharusmashvili.

Joseph Sickman Corsen. Portret door Nicolaas Porter

De Palm Music Foundation heeft alle bewaard gebleven partituren van composities van Joseph Sickman Corsen laten digitaliseren en brengt deze nu uit als muziekbundel. De bijeenkomst in de Paleiskerk in Den Haag is bedoeld als een hommage aan het werk van Corsen, zowel als dichter als als componist.

De virtuoze pianiste Ketevan Sharusmashvili uit Georgië (zie ook www.ketisharu.com) zal diverse bijzonder mooie composities van Corsen vertolken. Naast danza’s, walsen en mazurka’s, zal zij ook een paar unieke door Corsen gecomponeerde serenades, nocturnes, een gavotte en zijn pianobewerking van de opera Otello van Verdi uitvoeren. Fred de Haas zal ingaan op Corsen als literair kind van zijn tijd en dichter op het raakvlak van twee eeuwen en Joop Halman zal een toelichting geven op het leven en het muzikale werk van Corsen.

 

Ketevan Sharusmashvili

Datum: zondagmiddag 22 september 2019
Aanvang: 16.00 uur, inloop vanafa 15.30 uur
Locatie: Paleiskerk, Paleisstraat 8, Den Haag
Kaartjes kunnen worden besteld door overmaking van € 20,00 per kaartje op rekeningnummer NL58 INGB000 5384222 van de ING bank, t.n.v. stichting Palm Music Foundation 0.v.v. “Concert Paleiskerk”. Let wel: er zijn maar 120 zitplaatsen, het concert is daarom mogelijk snel uitverkocht!

 

Organisatie: Palm Music Foundation (www.palmmusicfoundation.com)

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter