blog | werkgroep caraïbische letteren

Kinderen uiten zich over de levensvraag ‘Wie ben ik’?

Kinderen tussen 4 en 16 jaar hadden een gezellige en creatieve dag in de Palmentuin, zaterdag. Stichting Platform Support Suriname (PlatformSS) liet door diverse activiteiten de kinderen nadenken over de levensvraag ‘Wie ben ik?’

 

kinderen

Kinderen in de Palmentuin tijdens een activiteit van PlatformSS.

Het podium van de Palmentuin is beschilderd door de kinderen onder begeleiding van vier kunstenaars (André Sontosoemarto, Hesdy Mertowirijo, Marcos Gallego (Cuba) en Fabian de Randamie). Er is ook een spandoek geschilderd en de kinderen hebben in een ongedwongen sfeer meegedaan aan workshops waarin handvaardigheid en bewustwording van de vraag ‘Wie ben ik?’ naar voren kwam.

PlatformSS deelt mee van de 80 aanmeldingen 69 daadwerkelijk hebben meegedaan. De kinderen waren reuze enthousiast om te schilderen en hun handdruk te kunnen leggen op het podium van een speciale plek in Suriname. Tijdens de workshop: ‘Wie ben ik?’ van Zulile Blinker kregen de deelnemers oefeningen en tools om bewuster om te gaan met wat ze aan zichzelf en aan elkaar zeggen. De vraag ‘Wie ben ik’ werd beantwoord met het schrijven van hun eigen verhaal.

Tijdens de workshop ‘Create’ kregen de kinderen de kans om met verschillende materialen hun eigen werkstuk te vervaardigen. PlatformSS zet zich in voor talentontwikkeling, het profileren hiervan en het ondernemend ermee om te gaan. De organisatie zegt tevreden en dankbaar te zijn met deze dag.

[van Starnieuws, 2 augustus 2015]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter