blog | werkgroep caraïbische letteren

Kinderen uit Coronie dichten


In het prachtige boek over Coronie, Dromers, Doemdenkers en Doorzetters(2010) door Fineke van der Veen, Dick ter Steege en Chandra van Binnendijk, staan gedichten van kinderen van Coronie, gemaakt tijdens een workshop onder leiding van dichteres Celestine Raalte. Volgens twee thema’s hebben de kinderen gedicht: ‘Mijn droomhuis’ en ‘Wat ik graag zou willen zijn’. Aan de gedichten zien we dat kinderen en jongeren wel degelijk een verbinding hebben met literatuur en zich met deskundige ondersteuning volkomen vrij voelen in het uiten van hun wensen en hun fantasie.

Mijn droomhuis

Mijn droomhuis zou
in de diepste bossen zijn
langs de grootste oceaan

dan hoor ik vogels zingen
slangen sissen, vissen
zwemmen de hele dag

wanneer ik jarig ben dragen
zij culturele klederdrachten
we dansen en eten
onze buikjes rond

we baden elke ochtend gezellig samen
de kleuren van mijn droomhuis
zijn rood groen rose en paars

wanneer ik zo eenzaam ben
laten ze me altijd lachen
mijn vrienden

de slangen vogels vissen
zijn de allerliefste vrienden
die ik in het diepste verste bos
heb gevonden.

Rayenne Zinhagel, 13 jaar

Foto: Coronie, @ Rudi Moeridjan

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter