blog | werkgroep caraïbische letteren

Kinderboekenfestival Nickerie trekt veel bezoekers

Het driedaagse Kinderboekenfestival dat in Nickerie gehouden wordt, krijgt veel belangstelling. De scholen, de leerkrachten, de leerlingen en ouders participeren goed. De 39 stands worden dagelijks druk bezocht. Ook de verschillende activiteiten trekken een volle zaal. Dit zegt Yvonne Caprino (foto rechts), een van de trekkers van het Kinderboekenfestival.

Caprino merkt op dat los van de belangstelling voor dit festival ook de boeken flink verkocht worden. Zo hebben ook de scholen uit Coronie een bezoek gebracht. De districtscommissarissen Laksmienarain Doebay van Nickerie en Harriet Ramdien van Coronie hebben ook hun bijdrage geleverd. Caprino zegt dat dit festival iets van de Nickerianen zelf moet worden. “Dit project moet overgenomen worden door een groep uit het district zelf. We kunnen dan helpen met de coördinatie ervan. Hierover hebben we al gebrainstormd met dc Doebay. Natuurlijk zal dit niet binnen een korte termijn plaatsvinden”, aldus Caprino. Gedacht wordt om een bewustwordingscampagne op touw te zetten. Doebay heeft aangegeven, dat hij een bedrag uit eigen budget ter beschikking zal stellen. Leerlingen kunnen maandelijks een bijdrage van SRD 1 leveren en de leerkrachten SRD 5. Intussen kan er ook uitgekeken worden naar leden die in de commissie zitting zullen hebben om dit project tot een groot succes te maken.

Ismene Krishnadath, schrijfster en pedagogiekdocent, heeft ook een stand. Ze verkoopt boeken van diverse Surinaamse schrijvers. De opkomst en de belangstelling vindt ze ontzettend goed. “Ik word bestormd door de drukte. Ook de verkoop gaat erg hard. Ik had niet gerekend op zo een groot animo”, aldus Krishnadath. Ze begon met het schrijven van kinderboeken. Het werden verhalen die zich afspeelden in Suriname, waarin het kind zichzelf op een positieve manier kan herkennen. De eerste uitgave, De Flaporen van Amar, was in 1989. De meeste boeken geeft de schrijfster onder de naam van uitgeverij Publishing Services Suriname uit. De kleurrijke Surinaamse samenleving en het binnenland van ons land zijn twee van haar belangrijkste inspiratiebronnen geworden bij het schrijven. Het Kinderboekenfestival eindigt vrijdagavond.

[uit Starnieuws, 1 april 2011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter