blog | werkgroep caraïbische letteren

Kijk nu alle talkshows over slavernij terug

Over identiteit, representatie, geschiedenis en meer

In de maanden juni, juli en augustus heeeft het Rijksmuseum Amsterdam zes talkshows georganiseerd met het thema slavernij. Samen met presentator Jörgen Raymann, gastredacteuren en sprekers is een programma opgesteld waarin verschillende onderwerpen zijn besproken.

De laatste slavernijshow met v.l.n.r. Nancy Jouwe, Hariëtte Mingoen, Reggie Baay, Jörgen Raymann, Ranomi Kromowidjojo, Chjanoy Kromowidjojo, Marius Atmoredjo, David Partowihono en Harrie Djojowikromo. Foto Michiel van Kempen.

Nu de tentoonstelling Slavernij en daarmee ook deze shows tot een einde zijn gekomen, bieden we de mogelijkheid om alle shows terug te kijken. Denk hierbij aan de show over verzet en vrijheid met Kenny B. waar hij dieper inging op zijn Marron-afkomst en Black Harmony en Untold een optreden gaven. Of de show met Noraly Beyer waar gesproken werd over het behoud van tradities en de representatie van vrouwen.

Naast deze shows zijn er nog vier andere shows te bekijken met gastredacteuren Remy Bonjasky, Izaline Calister, San Fu Maltha, Ranomi Kromowidjojo en Reggie Baay. 

Klik op de webpagina Slavernij Talkshows voor een volledig overzicht van de gasten en onderwerpen.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter