blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Khargi ambassadeur van Suriname

Rajendre Khargi (Paramaribo, 1955) is benoemd tot Buitengewoon en Gevolmachtigd Ambassadeur van de Republiek Suriname in Nederland. Hij heeft op 10 februari 2021 in Den Haag zijn geloofsbrieven aangeboden aan Koning Willem Alexander.

Khargi overhandigt zijn geloofsbrieven aan de koning. Foto RVD/Albert Nieboer

Bij de overhandigingen werden de richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen: de ambassadeurs kwamen aan de achterzijde van Paleis Noordeinde aan met de auto. Het militair ceremonieel was aangepast. De geloofsbrieven werden niet zoals normaal, rechtstreeks aan de Koning overhandigd, maar door de Ambassadeurs op een tafel gedeponeerd.

Rajendre Khargi is een vertrouweling van de huidige President van Suriname, Chan Santokhi. Khargi is een Nederlands-Surinaams radiomaker, journalist en communicatieadviseur. Hij was eindredacteur van enkele radioprogramma’s voor Surinamers en Antillianen en later van de radionieuwsdienst van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). In de tweede helft van de jaren 2000 was hij ook initiator, later secretaris en voorzitter van de Diaspora Leerstoel Lalla Rookh aan de Vrije Universiteit (eerst bezet door Chan Choenni, later door Ruben Gowricharn), alsmede voorzitter van het bestuur van OneWorld. Rajendre Khargi had de Nederlandse nationaliteit en is sinds kort – met het oog op zijn ambassadeurschap – genaturaliseerd tot Surinamer.

Op vragen van lezers van deze site kunnen wij mededelen dat alle oude telefoonnummers en mailadressen van Khargi niet meer bereikbaar zijn.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter