blog | werkgroep caraïbische letteren

Keti Koti festival – Nationale herdenking Slavernijverleden 2013

Op maandag 1 juli 2013 is het 150 jaar geleden dat de slavernij in de (voormalige) Nederlandse koloniën werd afgeschaft. De Stichting Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en erfenis (NiNsee) organiseert ook in 2013 de Nationale herdenking Slavernijverleden en aansluitend het Keti Koti festival.
De herdenking begint om 13.00 uur en wordt gepresenteerd door Humberto Tan. Zijne Majesteit koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn aanwezig bij de Nationale herdenking.
Na het plengoffer door Marian Markelo volgen toespraken door vice-minister-president Lodewijk Asscher, burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam en de voorzitter van het NiNsee Eddy Campbell.Speciale gast is de Amerikaanse dichteres en filosofe Elizabeth Alexander; bekend van het gedicht Amistad en van “Praise Lord for the Day”, het inaugurele gedicht voor de Amerikaanse president Obama in 1989. Zie http://www.ninsee.nl/agenda/index voor het programma.Na afloop van de herdenking begint om 14.00 uur het Keti Koti Festival. Op 4 podia in het Oosterpark worden muziek- en dansoptredens verzorgd. Onder meer het Metropole orkest, Doble-R’ met Karin Bloemen, Izaline Calister, Giovanca, Edgar Burgos, Aptijt, DJ Michael Mendoza, Tasha’s World en de Jamaicaanse reggae-groep Morgan Heritage treden op.

Zie www.ketikotiamsterdam.nl voor het volledige programma.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter