blog | werkgroep caraïbische letteren

Keti Koti 2023 in Amsterdam

Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) organiseert voor de 21ste keer op zaterdag 1 juli de jaarlijkse Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden van 14.00 uur tot 15.15 uur in het Oosterpark in Amsterdam. De Nationale Herdenking is tevens de officiële start van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden en wordt bijgewoond door het koningsechtpaar, een afvaardiging van het kabinet en andere hotemetoten. Het Keti Koti Festival, waar feestelijk wordt stilgestaan bij de afschaffing van de slavernij in Suriname en het Caribisch deel van het Koninkrijk, vindt dit jaar plaats op het Museumplein in Amsterdam.

Van rechts af: koning Willem-Alexander, koningin Máxima en Joan Ferrier tijdens hun wandeling door het Oosterpark bij Keti Koti 2013. Foto © Michiel van Kempen

Herdenkingsceremonie live op NOS, BVN & NPO1

dag begint met de traditionele Bigi Spikri optocht door de stad, klik hier.

Tijdens de herdenking staan we stil bij de zeer pijnlijke geschiedenis van het slavernijverleden. Dit jaar is de herdenking ook de officiële start van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden, dat loopt van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024. De aanvang van de herdenkingsceremonie is om 14.00 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden op NPO 1, BVN en via NOS.nl.

Zie hier het volledige programma op het Museumplein:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter