blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Kenniskring opent nieuwjaar met lezing over Surinaamse economie

KennisKring (KK) opent het jaar 2017 met een lezing en discussieavond in het Lalla Rookh gebouw op dinsdag 10 januari om 20.00 uur. Er zijn twee gastsprekers, te weten; Albert Ramdien en Bryan Renten.

van-den-tweel-supermarket-zeelandia-foto-alex-david-rosaria-fb

Van den Tweel Supermarket Zeelandia. Foto Alex David Rosaria (Facebook)

 

Het gekozen thema is de Surinaamse Economie in 2017, uitdagingen, verwachtingen en aanbevelingen.

Het jaar 2016 is voor onze economie een heel woelig jaar geweest van devaluatie van onze munt tot de verdere neergang van de internationale prijzen van commodity’s waar onze consumptie-economie merendeels op drijft.

De regering heeft met het IMF een richting gekozen die achteraf als een strop werd ervaren door vooral de lagere inkomensgroepen van onze samenleving.

Prijsverhogingen van onder meer energie, water, benzine, vuurwapenvergunningen en verzekeringen en late betalingen aan onder andere onderwijzers, buschauffeurs, boothouders, bewakingsbedrijven en aannemers brachten een zekere mate van ontwrichting van de economie met zich mee.

Met het sluiten van diverse leningen wordt getracht het gat te dichten. Wat moeten we als land in 2017 doen om het getij te keren. We kijken uit naar de aanbevelingen van de twee gastsprekers van de Kenniskringavond, zegt de Kenniskring in een bericht.

Ramdien is diplomaat geweest van 1997-2016, Assistent Secretaris Generaal van de OAS van 2005-2010 en is thans senior director External Relations van Newmont Suriname.

Renten is voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven.

[van GFC Nieuws, 9 januari 2017]

on 10.01.2017 at 23:06
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter