blog | werkgroep caraïbische letteren

Kaseko in Concert naar Suriname

PARAMARIBO – De bekende theatershow Kaseko in Concert van Nederland komt naar Suriname. Er zijn twee voorstellingen gepland. Deze vinden plaats op 20 en 21 juli in theater Thalia. Een droom van de producente en de cast gaat in vervulling nu de productie ook in Suriname te zien zal zijn.

 

Foto: Twenty 8 Productions

“Het is heel lang een grote wens van mij en de hele cast geweest om dit ooit in Suriname op te voeren. Je snapt dus dat we superenthousiast zijn nu het eindelijk gaat gebeuren. Het betekent enorm veel voor ons om Kaseko in Concert naar huis te brengen”, vertelt producente Sheela Soebhag van Twenty 8 Productions.

Er is volgens Soebhag voor Thalia gekozen en niet voor de Anthony Nesty Sporthal omdat het hier om een pure theatershow gaat. “De akoestiek is belangrijk in een theaterconcert. Mensen moeten comfortabel kunnen zitten en volop genieten. De zichtlijnen moeten optimaal zijn.”

Soebhag wil graag alle Surinaamse voorstellingen die zij in Nederland produceert naar Suriname brengen. Vanwege de financiën lukt dat niet altijd meteen. Het heeft ook even geduurd voordat Kaseko in Concert in Suriname kan worden gepresenteerd. Soebhag is “in hart en nieren Surinaamse” en vindt het, net als haar cast, belangrijk dat de Surinaamse muziek wordt overgedragen en daardoor blijft bestaan.

[uit de Ware Tijd, 08/04/2018]

on 09.04.2018 at 11:15
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter