blog | werkgroep caraïbische letteren

Kaap Liefde van Raymi Sambo

Op 16 en 17 september try outs en zaterdag 18 de première van de theater- en dansvoorstelling Kaap Liefde van Raymi Sambo Maakt & BackBone in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost.

Kaap Liefde is een scripted reality over liefde, (on)macht en wraak met Marian Mudder en Romano Haynes in de hoofdrollen.

Over de voorstelling

In een opwelling boekt de overwerkte Astrid een reis naar een Afrikaans land. Terwijl de beach boys zich aan haar opdringen valt haar oog op de veel jongere, trotse visser Kofi. Ze worden verliefd en samen verhuizen ze naar Nederland. Het geluk lijkt hen toe te lachen, ze krijgen een tweeling maar Kofi kan niet goed aarden in zijn nieuwe omgeving. Wanneer Astrid verliefd wordt op een collega, is er geen plek meer voor Kofi in haar leven. Kofi voelt zich machteloos en op een dag haalt hij de kinderen van het schoolplein en vertrekt. Astrid reist met een op sensatie beluste televisieploeg naar zijn geboortedorp. De klopjacht op Kofi begint.

Kaap Liefde is geïnspireerd op het TV-programma Ontvoerd waarin degene die van buiten komt altijd de dader is, terwijl zijn verhaal nooit in beeld komt. Raymi Sambo en de makers vragen zich af: ‘Wat is zijn verhaal?’ Hoe werkt framing vanuit de media? ‘Wanneer ben je dader en wanneer slachtoffer?’

Kaarten: https://www.bijlmerparktheater.nl/nl/kaap-liefde-premiere

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter