blog | werkgroep caraïbische letteren

Julien Ignacio’s Goudjakhals genomineerd voor Amarte Literatuurprijs 2024

Het Amarte Fonds lanceert in 2024 een nieuwe literatuurprijs met het doel om grensverleggende schrijvers in het zonnetje te zetten. Voor de prijs zijn dertien romans genomineerd die elk tot stand kwamen met behulp van het Amarte Fonds, daaronder Goudjakhals van Julien Ignacio.

Het Amarte Fonds werd in 2019 opgericht door een aantal families die als doel hebben innovatieve kunstenaars bij te staan in het ontwikkelen van hun creatieve projecten. Dit doen zij in meerdere disciplines; muziek, theater, film, beeldende kunst én literatuur. Naast financiële hulp bieden ze hun kunstenaars expertise op het gebied van bijvoorbeeld marketing. Ook sturen ze regelmatig zogenaamde ‘open calls’ de wereld in die kunstenaars vragen voor een bepaalde deadline hun werk op te sturen, waarvoor de gekozen kunstenaars vaak een financiële vergoeding ontvangen.

Het Amarte Fonds benadrukt dat de literatuurprijs niet bedoeld is voor het ‘beste’ boek, maar voor het boek dat zowel lezers als andere schrijvers het meeste uitdaagt. Het fonds is op zoek naar een boek dat speelt met literaire conventies en dat de grenzen verlegt. Met de literatuurprijs is een prijsbedrag van liefst €15.000 euro gemoeid. Op 26 maart maakt het Amarte Fonds de winnaar bekend.

De genomineerden zijn: 

Goudjakhals – Julien Ignacio

Dedalo, uit zee opgestaan – Richard Hemker

Het huis in de wolken – Dirk Wanrooij

Loesje, de biografie – Fleur van der Bij

Kamp Erika – Hester den Boer

De Verboden Duinen – Marjolein Visser

Het Liefdesinterbellum – Ine Boermans

Kapitein Knut en de tijdgeest – Victor Engbers

Ik ken een berg die op me wacht – Sholeh Rezazadeh

De omwenteling of de eeuw van de vrouw – Suzanna Jansen

Een tafel bij het raam – Mirthe van Doornik

Een nieuwe tijd – Corine Nijenhuis

Soms wil ik een kind – Jantine Jongebloed

Meer informatie vind je op de website van Het Amarte Fonds.


Ignacio in Huis De Pinto

Julien Ignacio is met zijn nieuwe roman Goudjakhals op 10 maart a.s. te gast in de Caraïbische salon van Huis De Pinto, aanvang 15.00 uur.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter