blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Jules Sedney adviseert Hira over getuigenis Bouterse

Ex-premier Jules Sedney (92) heeft besloten Sandew Hira te adviseren bij zijn project De getuigenis van president Bouterse. Dit heeft hij hem toegezegd in een onderhoud dat Hira had met Sedney woensdag. Hira zegt contact gemaakt te hebben met Sedney, toen hij vernam dat de éminence grise werkt aan een boek over het onverwerkte verleden van de afgelopen veertig jaar (waarheid – gerechtigheid – verzoening).

 

Hira Sedney

Hira wilde de kijk van de ex-premier, met een enorme levenservaring, hebben op zijn project. In het gesprek schetste Sedney het dilemma van de hedendaagse politiek om gerechtigheid te combineren met verzoening. De Surinaamse samenleving is diep verdeeld over 8 december 1982. Het initiatief van Hira is een poging om gerechtigheid via waarheidsvinding te combineren met verzoening. Sedney adviseerde Hira om meer draagvlak voor zijn project te vinden in de samenleving, rekening houdende met het feit dat er altijd tegenstand zal zijn bij alles wat je doet.

De toekomst van Suriname is mede afhankelijk van de manier waarop we in staat zijn om de kwestie 8 december op te lossen in een sfeer van dialoog en vreedzaam overleg, legde Sedney uit. Hira heeft zijn waardering geuit over het werk dat Sedney nu verzet en heeft hem hartelijk bedankt voor zijn adviezen.

[van Starnieuws, 13 augustus 2015]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter