blog | werkgroep caraïbische letteren

Jubileumexpositie Readytex: Rinaldo Klas

In onze jubileumexpositie laten alle kunstenaars zien hoe hun werk zich ontwikkeld heeft over de afgelopen jaren. Zij tonen op de expositie elk twee werken: één ouder werk van eerder in hun carrière, en één recent werk. Zij groeiden namelijk mee met Readytex Art Gallery en daarvan delen zij een fractie met het publiek.

 


Rinaldo Klas
Stilleven, olieverf op canvas, 1975 – Dit werk is gecreëerd vanuit een opdracht. Het ging hier om beeld en gelijkenis, een realistische weergave. Zoekend, met inspanning om vorm en lijn te beheersen, kwam het beeld tot stand.
Liana – movement and color, acryl op canvas, 2017 – Dit schilderij is een abstract en vrij werk. Kleuren en vormen staan centraal. De kronkels herinneren aan de grillige vormen van lianen, vandaar de titel.
De weg na de studieperiode is ook een weg van onderzoek. Als groeiende kunstenaar ben je steeds bezig met je materiaal om je weg te vinden. En omdat je een vrij goede basis hebt, kun je meer concreet of meer abstract werken. Naar eigen handschrift. Ik heb door de jaren heen een sterk eigen handschrift ontwikkeld.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter