blog | werkgroep caraïbische letteren

Jubileumexpositie Readytex: Paul Chang

In onze jubileumexpositie laten alle kunstenaars zien hoe hun werk zich ontwikkeld heeft over de afgelopen jaren. Zij tonen op de expositie elk twee werken: één ouder werk van eerder in hun carrière, en één recent werk. Zij groeiden namelijk mee met Readytex Art Gallery en daarvan delen zij een fractie met het publiek.

 


Paul Chang
The Lions, acryl op canvas, 1998 – Dit werk gedateerd 1998, heb ik voor het eerst geëxposeerd in de World Trade Center op Curaçao. Het werk is in een vrij academische en kubistische stijl geschilderd. De invloeden van Mexicaanse meesters zoals Tamayo, is duidelijk aanwezig.
Green Estuary, giglee op canvas, 2017 – Dit werk is heel ‘vrij en vlot’ geschilderd en het schoolse is er helemaal eruit.
Tussen deze 2 werken is er een tijdsverschil van 19 jaren. In de tussenliggende periode heeft mijn stijl wel verschillende ontwikkelingen ondergaan. De laatste jaren zie ik een vrij constante manier van werken en schilderen. Het figuratieve en het realistische hebben plaats gemaakt voor een meer abstracte benadering van het onderwerp.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter