blog | werkgroep caraïbische letteren

Jubileumexpositie Readytex: Kurt Nahar

In onze jubileumexpositie laten alle kunstenaars zien hoe hun werk zich ontwikkeld heeft over de afgelopen jaren. Zij tonen op de expositie elk twee werken: één ouder werk van eerder in hun carrière, en één recent werk. Zij groeiden namelijk mee met Readytex Art Gallery en daarvan delen zij een fractie met het publiek.

 


Kurt Nahar
The past 1 (it is what it is 1), mixed media op hardboard, 2008 – Het werk vestigt de aandacht op seksuele taboes. Iedereen gaat in donkere kamers stiekem op in hun seksuele fantasieën, maar men durft er niet openlijk mee voor de dag te komen.
less=more, ready made objecten, 2018 – Met dit werk confronteer ik mensen met hun diepste gevoelens en gedachten over man en vrouw, over seksualiteit en over jong en oud. Met het uiteinde van een mop (want zwabberen is de straatterm voor het bevredigen van de vrouw met de mond), nog twee andere ready made objecten en een audio aspect, laat ik mensen nadenken over het thema.
Ik heb door de jaren heen steeds meer de kans gekregen mezelf te zijn en mijn werk te ontwikkelen zoals ik dat wil. Eén ontwikkeling is dat ik nu vaker werk volgens het less is more principe.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter