blog | werkgroep caraïbische letteren

Jubileumexpositie Readytex: John Lie A Fo

In onze jubileumexpositie laten alle kunstenaars zien hoe hun werk zich ontwikkeld heeft over de afgelopen jaren. Zij tonen op de expositie elk twee werken: één ouder werk van eerder in hun carrière, en één recent werk. Zij groeiden namelijk mee met Readytex Art Gallery en daarvan delen zij een fractie met het publiek.

 


John Lie A Fo
Maria, linosnede op rijstpapier, 1974 – In deze periode begon ik de tekens uit het Afaka schrift te integreren in mijn werk. Dit heeft uiteindelijk een belangrijke bijdrage geleverd aan mijn ontwikkeling als kunstenaar.
Bird Chat, acryl op canvas, 2017 – Ik heb altijd de behoefte gehad mijn eigen Zuid-Amerikaanse/Surinaamse roots te behouden in doen en laten en dit is ook in mijn werk doorgedrongen. Zo nu en dan gun ik me het plezier te weten dat in menig huiskamer elders ter wereld, een stukje Sranang aan de muur hangt. Soms integreer ik andere vormen en uitingen in mijn werk, met een lichte persoonlijke aanpassing.
Tussen toen en nu heb ik vele wegen en zijwegen genomen om te komen tot mijn huidige uitingen. Een rustige ontwikkeling, geen bokkensprongen. Ik ben het aan mezelf verplicht om eerlijk doordacht en oprecht te creëren. Met de hulp van de grote man hoop ik nog een tijdje zo verder te mogen gaan.

1 comment to “Jubileumexpositie Readytex: John Lie A Fo”

  • I always have had an admiration for the work of john lie a fo. I feel his authentic work as part of the Surinam culture. I met John several times in The Hague, Holland, mostly in gallery Inkt being managed by the late Henk van der Plas.
    In the Surinam/chinese restaurant Lung Fung in the Hague was a hugh wallpainting of his hand. I enjoyed it while eating excellent food.

    I visited your gallery several times. Good place for Surinam art!

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter